Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

Українсько-російська газова суперечка в обличчях і фактах - 17 Січня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Політика

Українсько-російська газова суперечка в обличчях і фактах

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 19.03.2024

Тривала газова суперечка між Україною і Росією продовжує набирати обертів. Вихідними Москва і Київ збираються вкотре обговорити ситуацію, що склалася, незважаючи на те, що вже багато що було сказано один одному.

Запропонувавши провести саміт країн-споживачів російського газу у Москві, Росія підтвердила, що ключі від безпрецедентної енергетичної кризи, що відбилася на Європі, слід шукати у Кремлі.

Російський "Газпром" вже подав позов до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма у зв'язку з діями України. Російський монополіст вважає, що Україна не виконує своїх зобов'язань з транзиту російського газу в країни Європи і вимагає зобов'язати НАК "Нафтогаз України" забезпечити транзит російського газу в Європу територією України.

"Треба вже сьогодні посадити фахівців, юристів, щоб не тільки протоколювати - з цим у нас і так все налагоджено, але і підраховувати збитки", - заявив Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв.

Представники Прогресивної соціалістичної партії України, а також представники Всеукраїнської Громадської Організації "За Україну, Білорусь і Росію" на вулиці Банковій у Києві провели акцію протесту проти газового конфлікту між Україною і Росією.

А під стінами посольства Російської Федерації у Києві Молодий Народний Рух провів акцію проти інформаційної війни, яку розгорнула Росія стосовно України. Активісти відзначили, що їхньою метою було залучення уваги громадськості до цілеспрямованого наведення владою РФ спотвореної інформації і неправдивих фактів, які підривають міжнародний імідж України.

Внаслідок газового конфлікту авторитету України буде завдано більший збиток, ніж авторитету Росії. Таку думку висловив Прем'єр-міністр Болгарії Сергій Станішев під час зустрічі у Києві з Прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін відвідав центральне виробниче диспетчерське управління ВАТ "Газпром". В.Путін прослідкував за прокачуванням газу на Балкани.

Міністр палива і енергетики України Юрій Продан, а також глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина провели спільну прес-конференцію, присвячену українсько-російському газовому конфліктові, що загострився внаслідок зриву поставок російського газу в Європу.

За словами Ю.Продана, подача газу не відбулася через неможливість технологічно здійснити подачу "блакитного палива" у напрямках, на яких наполягає Росія. Крім того, міністр наголосив, що, таким чином, російська сторона фактично порушила тристоронні домовленості.

Голова українського "Нафтогазу" прокоментував заяву російського керівництва щодо нездатності української ГТС здійснювати транзит російського газу в Європу. "У цій ситуації слово "протримається" не є професійним і не є правильним. Тому всі ці заяви про те, що взагалі вона (ГТС України - ред.) не може качати чи може бути вона якась не така - так, вона наша, вона державна, і вона на сьогодні може і буде качати", - сказав О.Дубина.

Президент України Віктор Ющенко побував у Польщі з робочим візитом, де зустрівся зі своїм польським колегою Лєхом Качиньським. Обидва президенти зв'язалися у телефонному режимі з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу. В.Ющенко ще раз проінформував Жозе Мануеля Баррозу про готовність української газотранспортної системи до транзиту всіх законтрактованих об'ємів газу для європейських споживачів.

Глава російського уряду дав інтерв'ю німецькому каналу "ARD", в якому розповів своє бачення українсько-російського газового конфлікту, а також роз'яснив позицію Росії. "Треба, щоб Європа дала ясний, зрозумілий сигнал, - не Росії сигнал про те, що ми маємо віддавати за безцінь свій товар, а Україні - сигнал про те, що вона повинна поводитися цивілізовано", - наголосив В.Путін.

Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.