Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

Путіна звинувачують у шантажі і газовій образі - 17 Січня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Політика

Путіна звинувачують у шантажі і газовій образі

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 20.04.2024

Запропонувавши провести саміт країн-споживачів російського газу у Москві, Росія підтвердила, що ключі від безпрецедентної енергетичної кризи, що відбилася на Європі, знаходяться у Кремлі, - пише зарубіжна преса. ЄС переглядає енергетичну стратегію: газова безвихідь довела її неспроможність.

Британська газета "The Times" коментує газову кризу дуже їдко. Стаття розміщена під заголовком "Майстер-клас від Володимира Путіна: "Як втрачати друзів і налаштовувати проти себе сусідів". 

Політика В.Путіна щодо газової кризи - чисте безумство, стверджує оглядач. "Путін знайшов ефективний спосіб перетворити гіпотетичну зону впливу Росії у зону країн, які плекають до Росії недовіру чи навіть ненависть і терміново вигадують, яким чином зменшити залежність від неї", - пише автор. 

У суперечці і Росія, і Україна неправі, але Росія неправа більшою мірою, стверджує видання. Українські лідери дійсно не впоралися із переговорами, бажаючи спіймати двох зайців - отримати незалежність від Росії, не платячи за газ за ринковими цінами, - наголошує автор. Але Росія прагне підняти ціни для України більше ніж удвічі - а згода з цією пропозицією означає політичну смерть для будь-якого українського лідера. 

Попередження Дмитра Медведєва на адресу України, що часи подарунків закінчилися, "ще ефективніше, ніж НАТО чи ЄС, нагадало всім колишнім членам радянського блоку, чому їм потрібно шукати друзів тільки на Заході", - вважає автор матеріалу. 

"Путін повернув нас з небес на землю: виявляється, ми вразливі перед шантажем", - підхоплює інший автор "The Times". "Важко сказати, що гірше - отруйні наклепи Кремля чи готовність європейських політиків накинутися всім скопом на Україну. Запевнення Росії, неначе газ є, але Україна його не прокачує, - класичні заяви кадебешників", - пише він. 

На думку газети, відновлення поставок у вівторок було лише пропагандистським трюком, а російський Прем'єр здійснив те, чого жодного разу не робили навіть керівники СРСР: перетворив ключове національне багатство Росії в інструмент політичного шантажу. 

Розпорядившись перекрити газ не лише Україні, але і Європі, В.Путін фактично висунув політичну вимогу: не тягніть руки до України, якщо хочете отримувати газ, - вважає оглядач. В.Путін розраховує, що після збоїв в Україні перелякані європейці вкладуть гроші у проекти "Газпрому", - пише автор матеріалу, закликаючи ЄС відмовитися від проектів "Північного" і "Південного потоків". Першорядне завдання - зменшити залежність від "Газпрому", для чого потрібно запропонувати Києву справедливу довгострокову угоду і терміново інвестувати в технології транспортування зрідженого природного газу. 

Як написала "The Financial Times", Росія запросила європейських лідерів і представників української сторони на зустріч у Москві найближчими вихідними, під час якої буде зроблено спробу вирішити суперечку щодо постачань газу. 

Запрошення надійшло від Президента Д.Медведєва після того, як голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу попередив Москву і Київ, що Європа ось-ось перестане вважати їх "надійними партнерами", а Єврокомісія рекомендуватиме європейським компаніям звертатися до судів. 

Тим часом, пишуть автори матеріалу, в Європі фахівці розглядають можливості диверсифікації джерел постачань газу. Підвищився інтерес і до газопроводу "Набукко", який має піти в обхід Росії і України, і до будівництва трубопроводів з Росії прямо в ЄС, проте опоненти кажуть, що останні лише закріплять залежність від російського газу. 

Криза виявила необхідність розвитку внутрішньоєвропейської енергетичної мережі - зараз це могло б допомогти Болгарії і Словаччині, - вказують автори статті. Згадуючи про такі можливості як збільшення імпорту зрідженого природного газу і використання відновлюваних джерел енергії, видання наголошує, що всі ці ініціативи стосуються середньо- і довгострокової перспективи, а отже, доведеться домовлятися з Москвою і Києвом. 

Детальніше про створення трубопровідних маршрутів в обхід України розповідається в іншому матеріалі "The Financial Times" - під заголовком "Трубопровідні мрії". 

Найбільш перспективний проект, йдеться у статті, це "Північний потік", який має пройти з Росії у Німеччину дном Балтійського моря. Польща та інші країни, що залишаються осторонь цієї труби, стверджують, що її прокладка загрожує єдності ЄС, Швеція висловлює побоювання природоохоронного характеру. Але Єврокомісія зробила цей проект пріоритетним. 

Розвивається й інший проект - газопровід "Південний потік". "Газпром" вже підписав угоди щодо нього з Болгарією, Сербією та італійським концерном "Eni", - пише видання. 

Американське видання "The Wall Street Journal" зазначає, що тривала криза виявила два слабих місця ЄС: неефективну енергетичну стратегію і хаотичну зовнішню політику. 

У середу голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу попередив, що може рекомендувати європейським компаніям подавати судові позови як проти "Газпрому", так і проти "Нафтогазу України", - повідомляють кореспонденти, наводячи при цьому думку аналітиків, що частина провини лежить і на бюрократах із Брюсселя. Хоч схожий конфлікт вже мав місце у 2006 році, в ЄС мало що було зроблено, щоб запобігти нинішньому драматичному розвитку подій. Зокрема, залежність від російського газу не було скорочено, - стверджує видання. 

Французька "Le Temps" публікує коментар "Газова образа, завдана Європі". Запропонувавши провести газовий саміт з участю України і ЄС в Москві, російський Президент Дмитро Медведєв підтвердив, що ключі від безпрецедентної енергетичної кризи, що відбилася на Європі, знаходяться у Кремлі, - вважає автор матеріалу. 

Європейський Союз, котрий не відповів на пропозицію Москви, фактично визнає свою повну поразку, про що свідчить і погроза Жозе Мануеля Баррозу перевести справу у юридичну площину. Однак, на думку європейського оглядача, юридична війна може підштовхнути російське керівництво на вживання репресивних заходів щодо іноземних нафтових компаній, що працюють у Сибірі. 

Як відзначає газета, до образи Європи додалася образа, завдана європейським спостерігачам, які не зуміли вплинути на виниклу у вівторок плутанину. 

Посол Росії у Відні вважає, що за транспортною блокадою російського газу Києвом стоїть змова Вашингтону, - передає австрійська "Die Presse". Станіслав Осадчий, Посол Росії в Австрії, порівняв ситуацію із постачанням російського газу із "театром абсурду", але у Брюсселя, схоже, вже вривається терпець через черговий акт цієї театральної постановки, - відзначає оглядач видання. Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу назвав "неймовірним" той факт, що газ до Європи все ще не дійшов. 

Як йдеться далі у статті, збитків від газової блокади зазнали не тільки країни Європи, але й сама Росія: Президент Росії Дмитро Медведєв вперше визнав, що "Газпром" недорахувався 829 млн. євро. 

Повертаючись до заяв Посла Росії у Відні, видання наводить такі міркування С.Осадчого: Україна краде ваш газ, але, оскільки ЄС підтримав "помаранчеву революцію", тепер він має допомогти Києву вибратися із фінансової плутанини. Автор матеріалу вважає, що це ні що інше, як логіка холодної війни. Щодо ціни на газ, то С.Осадчий вважає вимоги Росії законними, - пише кореспондент, констатуючи, що Україна ніколи не зможе платити по $450. 

Останнє, що обурило інтерв'юєра видання: російському Послу у Відні абсолютно очевидно, хто стоїть за всіма провокаціями з української сторони: "Хтось намагається, як це вже сталося під час конфлікту у Грузії, розв'язати нові війни і змістити рівновагу в Європі". С.Осадчий переконаний, що цей хтось - США.


Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.