Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

ЄС не має претензій до України - 17 Січня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Політика

ЄС не має претензій до України

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 20.04.2024

Євросоюз не має претензій до виконання Україною положень "правил процедур", які передбачають діяльність місії із моніторингу за транзитом газу. У зв'язку з цим європейські дипломати спростували звинувачення на адресу української сторони у нібито ненаданні доступу міжнародним спостерігачам на відповідні українські об'єкти. Про це заявили посли Чехії, Швеції і голова представництва Єврокомісії в Україні під час зустрічі із заступником Міністра закордонних справ України Костянтином Єлісєєвим.


Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ у прес-службі українського МЗС, основну увагу під час зустрічі було прикуто до обговорення ситуації, що склалася з відновленням транзиту російського природного газу територією України європейським споживачам.


Заступник міністра надав пояснення щодо неможливості через технічні причини транзиту газу через запропонований російською стороною маршрут. За його словами, російська сторона шляхом свідомого нав'язування заздалегідь технологічно неприйнятного маршруту постачання газу в Європу територією України намагається дискредитувати українську ГТС і зробити все для виведення її з ладу. У зв'язку з цим було зроблено наголос на тому, що такі дії російської сторони фактично суперечать духу тристоронніх "правил процедури моніторингу транзиту природного газу територією України", підписаних 12 січня 2009 року між Україною, РФ і ЄС.


Європейські дипломати схвалюють ініціативу української сторони щодо найшвидшого укладення тимчасової технічної угоди з Росією про транзит газу європейським споживачам і висловили готовність сприяти цьому процесові. За їхніми словами, такими конструктивними кроками Україна доводить, що дійсно прагне практично вирішити проблему, а не шукати пояснень або вдаватися до безпідставних звинувачень.



Нагадаємо, сьогодні "Газпром" заявив, що Україна знову відмовилася приймати російський газ через газовимірювальну станцію "Суджа". "Сьогодні о 2 годині "Газпром" направив до Об'єднаного диспетчерського управління "Нафтогазу України" (ОДУ) чергову заявку на транзит 98,8 млн. куб. м газу на добу з 10:00 через ГВС "Суджа". З них 13,9 млн. куб. м призначені споживачам Молдови, 62,7 млн. куб. м через ГВС "Орлівка" в балканському напрямку і 22,2 млн. куб. м через ГВС "Ужгород" споживачам Словаччини. У відповідь начальник зміни ОДУ Олександр Сидоренко відмовив у прийомі російського газу через ГВС "Суджа", - йдеться у повідомленні концерну.


Нагадаємо, 13 січня в "Укртрансгазі" вже отримували факсограму від "Газпрому" про початок пробного прокачування газу о 10:00 за московським часом через газовимірювальну станцію "Суджа" в об'ємі 76,6 млн. куб. м на добу в напрямку ГВС "Орлівка".


Глава НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявляв, що НАК попросив "Газпром" почати поставки газу не через ГВС "Суджа", а через ГВС "Валуйки" і "Писарівка", але "Газпром" відмовив у цьому проханні. За його словами, у разі транзиту газу маршрутом "Суджа" - "Орлівка" без газу - через необхідність реверсу газопроводів, які після відключення Росією газу працюють на внутрішній ринок України - залишаться Луганська, Донецька, Одеська, частково Дніпропетровська області.


"Газпром" вважає, що Україна не має повноважень обирати транзитні маршрути. Уповноважений Президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає заявку російського "Газпрому" на транзит у напрямі ГВС "Суджа" - "Орлівка" провокаційною.





























Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.