Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

Три супутники російської системи ГЛОНАСС успішно виведені на орбіту - 17 Січня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Комп'ютери

Три супутники російської системи ГЛОНАСС успішно виведені на орбіту

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 19.04.2024
Три супутники російської системи ГЛОНАСС (Глобальна навігаційна супутникова система) успішно виведені на орбіту. 

У космос їх вивела ракету-носій "Протон-М", що стартував з космодрому Байконур у вівторок. Супутникова навігаційна система ГЛОНАСС - перший у світі конкурент аналогічної американської системи-монополіста GPS (Global Positioning System). 

Система призначена для повсюдного миттєвого й точного визначення місцезнаходження наземних, морських і повітряних, а також низкоорбитальных космічних об`єктів. 

До кінця року число супутників системи ГЛОНАСС на орбіті досягне вісімнадцяти, що, за словами першого віце-прем`єра Сергія Іванова, дозволить забезпечити безперервним навігаційним покриттям майже всю територію Росії. 

Тим часом, як сказав в інтерв`ю ІТАР-ТАРС командуючий космічними військами генерал-полковник Володимир Поповкин, "якщо на орбіті перебувають 18 [супутників], це не виходить, що всі вони працюють. Саме головне, щоб не повторилася ситуація 1997 року, коли на орбіті було 24 космічних апарата, але, крім військових, ніхто системою не користувався. На жаль, є побоювання, що зараз може зложитися така ситуація, тому що з розробкою навігаційних апаратур для масового користування є деякі проблеми". 

За інформацією Центрального науково-дослідного інституту машинобудування, зараз на орбіті перебуває 13 діючих космічних апаратів, що дозволяє приймати сигнали ГЛОНАСС на 60% території Росії з перервою в навігації. 

Послугами системи поки користуються в основному військові відомства, навігаторами ГЛОНАСС поступово оснащується транспортний сектор. 

Геополітична навігація 

У статті американської газети New York Times (квітень 2007 року), присвяченої супутниковим системам позиціювання, відзначалося, що за глобальною боротьбою за ринок технологій коштує "страх, що Сполучені Штати можуть використати свою монополію, щоб заблокувати навігаційні сигнали у випадку кризи". 

На думку західних спостерігачів, Росія прагне прискорити відновлення ГЛОНАСС, щоб здобути незалежність у даній сфері, незважаючи на те, що офіційна політика уряду США припускає надання загального безкоштовного безперервного доступу до сигналів GPS в усьому світі. 

GPS (офіційно GPS Navstar) була розроблена в 1960-х роках у військових цілях, зокрема для високоточного наведення зброї. 

Президент США Рональд Рейган запропонував допустити цивільні служби до використання систем навігації в 1983 році - після того, як південнокорейський пасажирський "Боинг", що летів з Нью-Йорка в Сеул і відхилився від маршруту, був збитий над територією Радянського союзу. 

Офіційно доступ до послуг GPS для приватних споживачів в усьому світі був відкритий в 1993 році. 

У свою чергу, у радянський час у відповідь на запуск першого супутника американської GPS в 1978 році почалася розробка ГЛОНАСС. Система також спочатку проектувалася у військових цілях і складалася з 24 супутників. Їхнє число скоротилося в роки недофінансування після розпаду СРСР. 

В 1993 році система на базі 12 космічних апаратів була прийнята в експлуатацію за замовленням військово-космічних сил Росії. 

Через два роки орбітальне угруповання вже складалося з 24 супутників, але їхнє число незабаром знову скоротилося в результаті фінансової кризи в країні. 

В 2001 році була прийнята Федеральна цільова програма по розвитку ГЛОНАСС, а через чотири роки президент Путін доручив Роскосмосу й міністерству оборони забезпечити навігаційним покриттям всю територію Росії до початку 2008 року й у перспективі вийти на глобальний ринок, запропонувавши послуги ГЛОНАСС, у тому числі, і комерційним споживачам. 

Як очікується, перший час система буде працювати на території Росії, сусідніх країн Європи й окремих держав Азії. 

Глобального покриття ГЛОНАСС досягне, коли буде мати 24 супутника, як американська GPS. За словами Сергія Іванова, це може відбутися вже до 2010 року. 

До того моменту на світовому ринку конкуренцію їм можуть скласти аналогічна китайська система навігації Baidu ("Більша ведмедиця") і система Євросоюзу Galileo.









Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.