Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

Зірки української естради написали листа Тимошенко - 24 Січня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Зірок Світу

Зірки української естради написали листа Тимошенко

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 18.04.2024

Зірки української естради й музичні продюсери звернулися до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з відкритим листом, у якому попросили захистити їхні права на одержання коштів за публічне використання результатів їхньої творчості.

"Мені хочеться вірити, що реакція на цей лист буде дуже швидкою. Якщо на цей лист не відреагує Кабмін, то це буде приниження артистів, однозначно" - заявила напередодні, 7 жовтня, на прес-конференції народна артистка України Руслана Лижичко.

Вона нагадала, що пройшло більше п'яти років після прийняття постанов Кабінету міністрів України, які зобов'язують телерадіокомпанії, всі заклади громадського харчування (кафе, бари, ресторани), заклади торгівлі (супермаркети, торгово-розважальні центри), заклади дозвілля (клуби), підприємства транспорту (таксі, маршрутні таксі, оператори автобусних і залізничних перевезень), у яких звучить музика, платити відсоток від своїх доходів тим, хто створив музичний продукт.

Тим часом, за словами Руслани, артисти не одержують цих грошей у тому обсязі, у якому повинні були б одержувати.

"Сума, яку на сьогодні більш-менш підрахували, становить один мільярд гривень, які мають зібрати в державі й розподілити між артистами й тими, кому належать права за використання музики", - сказала вона.

Однак, за словами співачки, ці гроші не збираються, а ті, які збираються, "дуже мутно й незрозуміло розподіляються між дуже мутними, дуже сумнівними організаціями".

Такими організаціями, які від імені артистів роками здійснюють збір не своєї винагороди, є, за даним Лижичко, Всеукраїнське об'єднання суб'єктів авторських прав Оберіг, Всеукраїнська громадська організація Всеукраїнське агентство з авторських і суміжних прав, Асоціація Гільдія виробників відеограм і фонограм, Всеукраїнська громадська організація Агентство охорони прав виконавців, Всеукраїнська громадська організація Автор".

Артисти заявили, що вони не довіряють цим організаціям і вважають, що вони не можуть існувати на цьому ринку, представляти їхні інтереси, забирати їхні гроші без їхньої довіри.

"Я можу ситуацію порівняти з Європою, звідки мені в цьому місяці прийшли авторські відрахування, а також з Америки. І ці відрахування навіть не наближаються до відрахувань із України. Тобто в країні, де мене більше слухають, повинні, відповідно, відраховувати більше грошей" - пояснила Лижичко.

Відкритий лист до Тимошенко підписали Андрій Данилко, Наталія Могилевська, Олександр Пономарьов, Віталій Козловський, Потап і Настя Каменських, Гайтана, Костянтин Меладзе, Скрябін, Мандри, Танок на Майдані Конго, Плач Єремії, С.К.А.Й., Друга Ріка, Моторолла, ХS, Mad Heads XL, Табула Раса, L'amour, 4 Короля, Юрій Нікітін, Олександр Ксенофонтов та інші. 

Тим часом, Лижичко побажала, щоб деякі її колеги також визначилися з позицією. Наприклад, досить нечіткої, за її словами, сьогодні виглядає позиція Ані Лорак, Олега Скрипки, Святослава Вакарчука. 

У свою чергу продюсер Володимир Бебешко на прес-конференції зазначив, що йому шкода українських артистів і йому б не хотілося, щоб вони "жили від виборів до виборів".

Бебешко також навів приклад з піснею Андрія Кузьменка Повінь: "Ми за свої кошти відзняли кліп, потім його крутили. Під час трансляцій рухомий рядок закликав перераховувати одну гривню. Недавно з Мінфіну нас повідомили, що кліп зібрав 47 мільйонів гривень". 

"І ви знаєте, ми не знаємо, куди пішли ці гроші", - заявив продюсер.

***

Нагадаємо, у квітні цього року Руслана Лижичко почала антипіратську кампанію в ЗМІ й Інтернеті, а з 1 травня відкрила свій власний сайт для безкоштовного скачування пісень. 

Співачка закликала уряд внести зміни в законодавство України. Зокрема , це зміни до закону про авторське право й суміжні права й зміни до Кримінального кодексу України в частині відповідальності Інтернет-Провайдерів за "піратство". 

Лижичко запропонувала назвати новий закон Законом Руслани на зразок Закону Саркозі у Франції.

Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.