Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

КМДА продасть квартири пільговикам за півціни - 9 Травня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Економіка

КМДА продасть квартири пільговикам за півціни

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 18.04.2024
Виконуючий обов'язки голови КМДА Анатолій Голубченко затвердив порядок передачі квартир для багатодітних сімей та інших пільгових категорій громадян за програмою "50х50". Цим документом, зокрема, багатодітні сім'ї (із трьома і більше дітьми) включені в число пільгових категорій, які мають право скористатися програмою будівництва житла "50х50". Крім того, місто вирішило продавати житло по цій програмі в добудованих будинках, інформує Газета по-київськи". 

Програма "50х50" існує в Києві з 1999 року. За цей час квартири за півціни купили близько 5 тисяч людей - ті, хто має право на першочергове або позачергове одержання житла, але більше 10 років простояв у черзі на його одержання - зокрема, учителі, працівники ЖЕКів, міліціонери, чорнобильці. 

Але охочих скористатися цією програмою таки ставили в чергу, і реально претендувати на одержання квартири за 50% вартості могли лише ті, хто простояв у черзі більше 20 років. Причому квартири пропонували лише в споруджуваних будинках, так що люди виступали інвесторами (навпіл з міськбюджетом) їх будівництва і чекали заселення по півтора-два роки. 

Тепер влада вирішила продавати за півціни квартири в добудованих будинках. Забудовники передають їх місту безкоштовно, так що закладати гроші в бюджеті на доплату "своїх" 50% владі не доведеться. Нагадаємо: мер Києва ще взимку заявляв, що винайшов новий спосіб наповнення бюджету за рахунок продажу квартир пільговикам за програмою "50х50", але не пояснив, у чому полягає його суть. Тепер "секрет" розкритий, відзначає "Газета по-київськи": такі квартири раніше пільговикам видавали безкоштовно, а тепер будуть продавати. 

"Перший транш для придбання житла багатодітним сім'ям – 50 квартир, – розповів начальник ГУ житлового будівництва Михайло Голиця. - Це експериментальна програма. Ми подивимося, який буде попит, чи захочуть багатодітні сім'ї їх придбати. Може, хтось вирішить чекати і далі безкоштовного житла". 

За програмою "50х50" квартира площею 50 квадратних метрів обійдеться "черговикові" в 121 тисячу гривень (середня опосередкована вартість будівництва житла, по якій проводяться розрахунки, із січня 2009 року склала 4821 гривень за квадратний метр), або близько 15 тисяч доларів. Ринкова вартість такого житла, навіть на околицях, - більше 50 тисяч доларів. Так що охочих напевно виявиться багато. 

Інша справа, що не всі пільговики зможуть собі дозволити таку покупку. Справа в тому, що від покупців звичайно вимагали внести всю суму відразу протягом 10 днів, а далеко не в усіх на руках були такі гроші. Тим більше їх немає зараз, під час кризи. Раніше люди продавали свої квартири, щоб сплатити вартість нової, і кілька років жили в орендованих квартирах. Тепер, коли ринок нерухомості мертвий, навряд чи комусь удасться знайти покупця на своє житло за 10 днів. Так що навряд чи багато нужденних зможуть скористатися перевагами нової програми, відзначає "Газета по-київськи".

Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.