Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

Вчені створили мікрочіп, що здатен одночасно здійснювати більше тисячі реакцій - 21 Серпня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Спорт

Вчені створили мікрочіп, що здатен одночасно здійснювати більше тисячі реакцій

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 26.04.2024
nullМайже вся хімічна апаратура може тепер вміститися на площі, що своїм розмірами не перевищує поштову марку. Століттями вчені проводили експерименти і будували для цих цілей величезні лабораторії, але дослідники майбутнього, найімовірніше, будуть просто вставляти мікрочіп в комп'ютер. Щоб втілити цю ідею в реальність, багато різнопланових фахівців з університету Каліфорнії працюють не покладаючи рук. Їм вже вдалося створити керований звичайним комп'ютером мікрочіп, який одночасно виконує більше тисячі хімічних реакцій. Подібне диво здатне практично самостійно виявити навіть, скажімо, потенційні ліки від раку. 

Принцип дії мікроскопічної лабораторії полягає в наявності каналів, насосів, сепараторів, тощо, в які подаються найдрібніші кількості певної речовини, що потім аналізуються "розумним чіпом". Щоб знайти потрібну "лікувальну" молекулу, яка буде зв'язуватися з білковим ферментом, тим самим, прискорюючи або уповільнюючи певні процеси в клітці, необхідно провести велику кількість реакцій. Саме їх і здійснює "лабораторія на чіпі".

Для проведення складних аналізів, приладу потрібно буде всього кілька годин. Зараз вчені аналізують отримані дані, причому робити це доводиться вручну. В майбутньому інженери, хіміки та біологи сподіваються автоматизувати процес. 

"Дорогоцінні молекули ферментів, необхідні для однієї реакції в традиційній лабораторії можуть бути розібрані чіпом на сотні доз, кожна з яких вступить в одну із сотень паралельно проведених реакцій. Таким чином, зменшується кількість витратних матеріалів, здешевлюється і прискорюється дослідження", - говорить в прес - релізі UCLA один з авторів роботи, Гсіань-Жун Тсен (Hsian-Rong Tseng). 

Наступним кроком стане підбір реакцій, які б міг проводити мікрорідинний чіп. В першу чергу будуть розглядатися ті, де низька кількість доступних речовин для проведення аналізу. Біологи, зокрема, пропонують використовувати новинку для дослідження кіназ, ферментів що відіграють важливу роль в процесах трансформації злоякісних пухлин.



Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.