Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

NASA створить на Місяці ядерний реактор - 21 Серпня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Спорт

NASA створить на Місяці ядерний реактор

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 19.04.2024
Інженери Американського космічного агентства (NASA) впевнені, що невеликий ядерний реактор є можливим джерелом енергії для мешканців блок-посту на Місяці. Співробітники енергетичного департаменту агентства заявили про можливість створення такого пристрою до 2020 року. 

Можливість використання енергії ядерного розпаду для забезпечення електрикою космічних апаратів обговорюється в NASA з кінця 50-х років минулого століття. Однак, серйозна розробка цього проекту була призупинена через побоювання, що кораблі і ракети-носії з радіоактивною «начинкою» небезпечні з екологічної точки зору. 

Інтерес до космічних ядерних реакторів знову виник у зв'язку з перспективою запуску пілотованих кораблів на Місяць і Марс та створення на них населених баз. Інженери NASA провели випробування властивостей реактора, з'єднавши його з двигуном Стирлінга, що здатен працювати від будь-якого джерела енергії. Тепло від реактора до двигуна передається через «прошарок» металів (суміш натрію і калію). 

Проведені випробування (в яких, щоправда, замість ядерного реактора використовувався інше джерело тепла) показали, що пристрій відрізняється високою ефективністю та надійністю. Крім самого реактора, інженери перевірили, як функціонує охолоджувальний блок до нього. Ці тести також були визнані «дуже успішними». Вдосконалювати реактор та охолоджувальний блок в NASA почали в 2006 році в рамках проекту Fission Surface Power. 

На думку вчених, ядерний розпад є найбільш реальним енергоресурсом в космосі, внаслідок труднощів, пов'язаних із застосуванням інших джерел енергії. Так, використання вітрових генераторів неможливе на космічних тілах без атмосфери (наприклад, Місяць); сонячні батареї вимагають пристроїв для зберігання запасної енергії, щоб підтримувати функціонування бази чи марсохода вночі. А зайва маса вкрай небажана для будь-яких космічних об'єктів. 

Будівництво населеної бази на Місяці входило до завдань нової програми США з освоєння космосу «Сузір'я» (Constellation). Але, останнім часом, у зв'язку зі світовою фінансовою кризою, NASA різко скорочує видатки на втілення різних проектів.






Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.