Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

Нові технології — Вчені створили безпечне ядро операційної системи - 21 Серпня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Спорт

Нові технології — Вчені створили безпечне ядро операційної системи

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 23.04.2024
Австралійські вчені створили мікроядро операційної системи, відсутність в якому різних типів помилок, підтверджена математично. Ця розробка спрямована на створення "безпечного програмного забезпечення безпрецедентного рівня надійності" для літаків та автомобілів. 

Створене командою центру NICTA (Information and Communications Technology Centre of Excellence) мікроядро отримало назву "secure embedded L4" (seL4). За словами вчених, воно являє собою перший "зразок ядра операційної системи загального призначення, який пройшов сувору машинну перевірку". 

За підсумками чотирьох років роботи було написано і перевірено 7500 рядків коду мовою C. В ході перевірок розробники довели понад 10 000 проміжних теорем, написали більше двохсот тисяч рядків чітких доведень, які потім були перевірені з використанням інтерактивної програми Isabelle, призначеної спеціально для доведення теорем. 

Вся ця клопітка математична робота означає, що створене ядро повинно мати імунітет до поширених типів атак, таких як переповнення буферу. Дана розробка - приклад найбільш ранніх проектів, однак вчені мають намір рухатися далі. 

За словами головного наукового співробітника NICTA, доктора Гервіна Кляйна, раніше досліди такого роду були направлені на перевірку окремих компонентів програмного забезпечення, однак на цей раз його команді вдалося розробити цілісну методику перевірки загального призначення, створену спеціально для складного і високопродуктивного ПЗ, чого раніше не вдавалося домогтися нікому. 

NICTA планує передати інтелектуальні права на свою розробку фірмі Open Kernel Labs, яка розробляє гіпервізори для віртуалізації.

Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.