Розважальний сайт

Вітаю Вас Гость | RSS
Главная Контакты Карта сайта

Скрыть рекламный блок

Силки

Календарь

«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Авторизация



Чат

Опрос

Оцените мой сайт


Допомога

Якщо вам подобаеться
цей проект то ви можете
розмістити цю кнопку,
тим самим домоможете
проекту.Просто скопіруйте ниже код.

Популярные тэги

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0



» Зарег. на сайте
Всего: 93
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0
» Из них
Администраторов: 1
Модераторов: 0
Проверенных: 3
Обычных юзеров: 89
» Из них
Парней: 56
Девушек: 37


Анализ веб сайта

В Ющенка назвали економічно обґрунтовану ціну на російський газ - 17 Січня 2009 - Поздоровлення та привітання на все случаи жизни!
Будьласка натисніть нижще наведену картинку та силку.Зараніє Дякую!




Раздел: Політика

В Ющенка назвали економічно обґрунтовану ціну на російський газ

АвторАвтор: nest | ДатаДата: 26.04.2024

Економічно обґрунтована ціна на російський газ для України складає близько $200. Про це заявив Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський. 

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Президента України, українська сторона у переговорному процесі про співпрацю у газовій сфері надала російській стороні кілька варіантів розрахунків ціни на газ і транзитної ставки на основі економічного обґрунтування порівняно з реально існуючими цінами в країнах Центральної і Західної Європи. 

Він наголосив, що при розрахунку, передусім, враховувалися ті країни, які є технічно і географічно близькі до нашої держави за умовами імпорту, транзиту і зберігання газу. При формуванні цінової пропозиції українська сторона виходила з домовленостей, досягнутих президентами України і Росії в лютому 2008 року, підписаного керівниками урядів двох країн Меморандуму і угоди, підписаної керівництвом НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про трирічний період поступового переходу на ринкові ціни на газ для України і транзитну ставку. 

"Враховуючи справжні домовленості, економічно обґрунтована базова ціна у першому кварталі 2009 року має коливатися від $192,6 за тисячу кубічних метрів газу при транзитній ставці $2,2 до $218,8 при ставці в $2,47", - наголосив Уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки. 

"При цьому не враховувалися існуючі до 31 грудня минулого року пільги у ціновій політиці щодо поставок російського природного газу: близько 50% на ціну за газ і транзитну ставку", - сказав він. За словами Б.Соколовського, українська сторона готова відкрито і прозоро пояснити і обґрунтувати кожну цифру на основі реальних цінових параметрів, зафіксованих у відповідних контрактах, що є між ВАТ "Газпром" і газовими компаніями європейських країн. 

"Водночас, хочу відзначити, що російська сторона у перемовному процесі пропонує Україні ціну, яка суперечить економічному обґрунтуванню і здоровому глузду", - наголосив Б.Соколовський. "Без сумнівів, якщо прийняти за основу ціну у $235-$250, яку пропонує російська сторона, то транзитна ставка має становити приблизно $3,6-4. Проте, тоді російська сторона має відверто оголосити про відмову від всіх попередніх домовленостей щодо співпраці у газовій сфері", - наголосив політик.















Другие новости на эту тему:

    Ифнормер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Украинская Баннерная Сеть
    .::Все материалы размещенные на сайте пренадлежат их владельцам и предоставляются исключительно в ознакомительных целях.Администрация ответственности за содержание материала не несет и убытки не возмещает. По истечении 24 часов материал должен быть удален с вашего компьютера.Незаконная реализация карается законами РФ и Украины: "Об авторском и смежном праве". При копировании материала, ссылка на сайт обязательна!::.